De Poppen


Tijdens de consulten oefenen we met poppen. Dit zijn speciale draagpoppen. Ze hebben het gewicht en het formaat van een echt kindje en ze kunnen goed in de juiste positie gedragen worden.

Om de juiste houding goed te kunnen laten zien hebben de poppen schijven in hun schouders en heupen. Deze zijn kwetsbaar! De poppen moeten dus ook echt als echte kinderen opgepakt worden en met liefde behandeld worden.

 

Tot de poppen-familie behoren, van links naar rechts;  Kiki, Finn, Gijsje, Lola, Guusje, Lena, Saartje, Flo en Koos

Finn & Flo

Finn en Flo zijn 'pasgeboren'  new-born poppen van 47 cm. Ze hebben maatje 50. Finn weegt iets meer dan 2 kilo, en Flo is bijna 3 kilo. Zij worden het meest gebruikt in consulten met kleine pasgeboren baby's. Ook worden ze ingezet tijdens consulten met prematuur geboren kindjes.  

Saartje, Guusje en Gijs

Saartje, Guusje en Gijs zijn 52 cm. Ze dragen maatje 56/62 en wegen zo'n 3300 gram. Zij worden gebruikt in de meeste FWCC consulten. Ook worden zij het meest ingezet bij voorlichtingen en workshops.

Lena en Lola

Lena en Lola zijn 66 cm lang. Ze dragen maat 74 en zijn 4500 gram. Zij zullen vooral worden ingezet bij consulten voor de ruck, en andere rugknopen. 

 

Koosje en Kiki

Koosje en Kiki zijn de grootste poppen. Ze dragen maat 89 en wegen ongeveer 5 kilo. Ze zijn heel geschikt om dubbellaags knopen aan te leren zoals de Double Hammock. Ook worden Koos en Kiki vaak ingezet bij de pasconsulten van peuter/kleuter draagzakken.