De Poppen


Tijdens de consulten oefenen we met poppen. Dit zijn speciale draagpoppen. Ze hebben het gewicht en het formaat van een echt kindje en ze kunnen goed in de juiste positie gedragen worden.

Om de juiste houding goed te kunnen laten zien hebben de poppen schijven in hun schouders en heupen. Deze zijn kwetsbaar! De poppen moeten dus ook echt als echte kinderen opgepakt worden en met liefde behandeld worden.

 

Tot onze familie behoren, van links naar rechts;  Guusje, Koos, Saartje, Gijs, Lena en Finn

Finn

Finn is een 'pasgeboren'  new-born pop. Hij/zij heeft maatje 50 en weegt iets meer dan 2 kilo. Finn word het meest gebruikt in consulten met een pasgeboren baby. 

Saartje, Gijs en Guusje

Saartje, Gijs en Guusje zijn babypoppen van een maand of 3. Ze dragen maatje 62 en wegen zo'n 3300 gram. Zij worden gebruikt in de meeste FWCC consulten. Ook worden zij het meest ingezet bij voorlichtingen en workshops.

Lena

Lena is een pop van een maand of 8. Ze draagt maat 74 en ze is 4500 gram. Zij zal vooral worden ingezet bij consulten voor de Ruck. 

 

Koosje

Koosje is een dreumes/peuter pop. Hij/zij is ongeveer 1,5 jaar oud.  Hij/zij draagt maat 86 en weegt 5 kilo. Koos is heel geschikt om dubbellaagsknopen aan te leren zoals de Double Hammock. Ook word Koos ingezet bij pasconsulten van draagzakken.