De Poppen


Tijdens de consulten oefenen we met poppen. Dit zijn speciale draagpoppen. Ze hebben het gewicht en het formaat van een echt kindje en ze kunnen goed in de juiste positie gedragen worden.

Om de juiste houding goed te kunnen laten zien hebben de poppen schijven in hun schouders en heupen. Deze zijn kwetsbaar! De poppen moeten dus ook echt als echte kinderen opgepakt worden en met liefde behandeld worden.

 

Tot de poppen-familie behoren, van links naar rechts;  Guusje, Koos, Saartje, Gijs, Lena, Finn en Lola

Finn

Finn is een 'pasgeboren'  new-born pop van 47 cm. Hij/zij heeft maatje 50 en weegt iets meer dan 2 kilo. Finn word het meest gebruikt in consulten met een pasgeboren baby. 

Saartje, Gijs en Guusje

Saartje, Gijs en Guusje zijn 52 cm. Ze dragen maatje 62 en wegen zo'n 3300 gram. Zij worden gebruikt in de meeste FWCC consulten. Ook worden zij het meest ingezet bij voorlichtingen en workshops.

Lena en Lola

Lena en Lola zijn 66 cm lang. Ze dragen maat 74 en zijn 4500 gram. Zij zullen vooral worden ingezet bij consulten voor de ruck, en andere rugknopen. 

 

Koosje

Koosje is een dreumes/peuter pop. Hij/zij draagt maat 86 en weegt 5 kilo. Koos is heel geschikt om dubbellaagsknopen aan te leren zoals de Double Hammock. Ook word Koos ingezet bij pasconsulten van draagzakken.